top of page
teambuilding3_edited.png

 

over mij

Gerarda Beumer

begeleidingsdeskundige en psychosociaal therapeut beeldend

Een kind is van nature nieuwsgierig, wil onderzoeken en staat open voor de wereld. Het is een uitdaging om deze onbevangenheid vast te houden naarmate je ouder wordt. Het is mijn uitnodiging aan jou om dit deel van jezelf opnieuw te ontdekken.

Opleidingen
In 2013 studeerde ik af als creatief coach/docent en in 2014 heb ik de gehele opleiding succesvol afgerond als Psychosociaal Therapeut Beeldend bij Vrije Academie ’t Pad.
Met het behalen van de PSBK opleiding (2019) en aansluiting bij de beroepsvereniging Tekentaal en RBCZ, heb ik mijn praktijk verder geprofessionaliseerd.


Mijn ontwikkeling richt zich op bewegen naar de basis:

'Verbindende Communicatie', heb ik mij via een verdiepende training bij Human Matters (2019) eigen gemaakt.
De training Teken Beweging Methode (TBM) (2022) bracht mij de kennis om via beeldend lichaamswerk innerlijke processen te doorvoelen. 
De certificering tot ACT4Kids therapeut (2022) is een verrijking, waarmee ik jongeren begeleid vanuit het gedachtegoed van Acceptance and Commitment Therapy ACT.

Het afronden van de Traumatraining 'In wezen ben je heel gebleven' van Praktijk Parabel (2023) verstevigde mij in het werken met verdiepende processen.

Voor  mij is de behoefte aan creëren, in beweging zijn en laten verwonderen,  altijd aanwezig. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in wat een mens  beweegt.


In mijn vak kan ik beide  verenigen. Het op beeldende wijze begeleiden van volwassenen en jongeren tijdens hun persoonlijk proces, geeft mij veel voldoening. Zien hoe iemand omgang vindt met moeilijke gevoelens en emoties, veerkracht  ontwikkelt en richting gaat geven aan het eigen leven, is prachtig om te zien.


Tijdens mijn begeleiding werk ik vanuit het kunstzinnige proces, ACT, ACT4kids en TBM (lichaamsgericht tekenen).


Mijn eigen pad

Mijn eigen pad is gekenmerkt door voortdurende beweging. Een jeugd waarin creativiteit veel ruimte kreeg, maar ook een scheiding en verlies van een ouder aanwezig waren. Ik studeerde af als grafisch vormgever en ik kwam terecht in de functie van facility manager. Daar ontdekte ik dat het begeleiden van het 'zachte´stuk binnen de afdeling en de rol van intermediair tussen  diverse partijen mij uitstekend beviel.

Zoals iedereen kan overkomen, kwam ik in een lastige periode in mijn leven. Ik werd slechthorend (levend verlies) en dat verlangde aanpassing en acceptatie van mij. Iets waar ik in het begin geen oren naar had, zodat ik uiteindelijk door een  burn-out een pas op de plaats heb moeten maken. Dat was het moment dat ik een nieuwe wending aan mijn leven heb gegeven en startte met de opleiding Psychosociaal Werk Beeldend (Vrije academie 't Pad). Opeens viel alles op zijn plek.

Ik leerde mezelf kennen en  ontdekte de rol van mijn patronen, dat emoties gevoeld willen worden en ik met mildheid naar mezelf mag kijken. Sindsdien omarm ik het ongemak, neem ik de tijd en heb ik vertrouwen. Dat ervaar ik als levenskunst.

Ook heb ik het vertrouwen dat iedereen die ik mag ontvangen in mijn levenskunstatelier, zelf richting kan geven aan het beeldend proces èn aan het eigen leven.

Graag nodig ik jou uit om in beweging te komen en het veranderproces aan te gaan.


Hartelijke groeten,

Gerarda Beumer

Hoofdstraat 35
6049 EA Herten
tel: 06-83871522
info@beeldend7.nl
www.beeldend7.nl

bottom of page