top of page

Grensbewaking. Hoe ga jij daar mee om?

Bijgewerkt op: 3 sep. 2023

Grensbewaking. Dat is een belangrijk thema als je oververmoeid bent geraakt. Je bent dan te lang en te vaak over je eigen grenzen gegaan en hebt geen energie meer. Iedereen zet wel eens een tandje bij en gaat dan langer door. Daarmee toon je inzet en flexibiliteit. Daar is niks mis mee. Maar als dat 'tandje bijzetten' ongemerkt overgaat in doorlopend teveel van jezelf vragen, dan kan dat nare gevolgen hebben. Denk aan geestelijke of lichamelijke klachten.

Je zult dan je eigen grenzen moeten gaan onderzoeken. Hoe goed ken je je eigen grenzen? En als je weet waar ze liggen, hoe goed kun je ze dan bewaken? Met andere woorden: kun je op tijd 'nee' zeggen en neem je regelmatig tijd voor jezelf om je energie op te laden?

Dat kan best moeilijk zijn als je al langere tijd in een bepaald patroon zit. Hoe verleidelijk is het niet om er weer vol tegenaan te gaan als je weer wat meer energie hebt? Dus ook als je vermoeidheid afneemt, is het belangrijk om je grenzen te blijven bewaken. Het kan verhelderend zijn om jouw grenzen eens letterlijk in beeld te brengen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Hoofdstraat 35
6049 EA Herten
tel: 06-83871522
info@beeldend7.nl
www.beeldend7.nl

bottom of page